Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiwi
3 szt. -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżeczki -
woda
2 i 1/2 łyżki -
żółtko jajek
2 szt. -
jogurt naturalny
400 ml. -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
cukier puder
3 łyżki -
czekolada gorzka
4 kostki -
biszkopty podłużne
4 szt.
Przepis i sposób przygotowania KREM JOGURTOWY Z KIWI
2. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia.
W tym czasie do miski włożyć żółtka i cukry. Zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą i białą masę.
3. Żelatynę podgrzać do roztopienia. Odczekać chwilkę aż lekko ostygnie. Wlać strużką do masy z jajek. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę.
4. Czekoladę i biszkopty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić po równo w pucharkach. Wlać mus oraz krem. Wstawić do lodówki na 15-30 min.
Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)