KREM JOGURTOWY Z KIWI

KREM JOGURTOWY Z KIWI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiwi

    3 szt.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • woda

    2 i 1/2 łyżki
  • żółtko jajek

    2 szt.
  • jogurt naturalny

    400 ml.
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier puder

    3 łyżki
  • czekolada gorzka

    4 kostki
  • biszkopty podłużne

    4 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KREM JOGURTOWY Z KIWI

1. Kiwi obrać i zmiksować blenderem.
2. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia.
W tym czasie do miski włożyć żółtka i cukry. Zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą i białą masę.
3. Żelatynę podgrzać do roztopienia. Odczekać chwilkę aż lekko ostygnie. Wlać strużką do masy z jajek. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę.
4. Czekoladę i biszkopty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić po równo w pucharkach. Wlać mus oraz krem. Wstawić do lodówki na 15-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Malinka 28.05.2015 13:12
Obłędny wygląd, smaczne składniki, czyli coś co z pewnością bardzo by mi smakowało!
myszka6 28.05.2015 10:59
Super wygląda
Krystyna32 28.05.2015 07:32
pyszny koktajl
norweska20 28.05.2015 00:52
apetyczny , kuszący :)
dollce 27.05.2015 23:14
pyszności ;)
wwwiolka 27.05.2015 23:10
Bardzo fajny przepis.
ben-ka 27.05.2015 22:09
Apetyczny deserek.
Łukasz15 27.05.2015 22:08
Pyszny deser
misia53 27.05.2015 21:58
świetny deserek
Iwusia 27.05.2015 21:57
lubię takie deserki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat