Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jesienny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
cukinia 2 szt.
dynia 300 g
jabłko 1 szt.
śliwki 3 szt
gruszka 1 szt.
cebula 1 szt.
marchew 1 szt
seler 200 g
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki

Porada

Zupę można podać z bagietką z pesto pomidorowym lub ozdobić serem, smietaną- ja jednak preferuję czystą

Przepis i sposób przygotowania na: krem jesienny

Cebulę, pomidory i cukinię i dynię kroimy w kostkę, marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobniejsza kosteczkę. Jabłka i gruszke pozbawiamy tylko gniazd nasiennych i kroimy również w kostkę. Wszystkie warzywa, począwszy od cebuli i marchewki przesmażamy, na końcu dodajemy owoce i przyprawy oraz przesiekany czosnek, smażymy, zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy do miękkości . Blendujemy na gładką masę. Gdyby była za gęsta dolewamy troche bulionu i podajemy.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.10.2015 13:11
Ciekawy przepis. Nie jadłam jeszcze takiego kremu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak