Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
marche 1 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
boczek wędzony 150 gram
groszek ptysiowy na dekorację
przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym

Udka i warzywa ugotować ( około 30 minut w 3 litrach wody)

Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć i wrzucić do zupy, gotować jeszcze przez 10 minut na koniec dodać śmietany

Doprawić zupkę do smaku i posypać na wierzch przed podaniem groszek ptysiowy do dekoracji.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 22.06.2013 21:49
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak