krem jajeczny z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier

    5 łyzki
  • galaretka

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja z cukrem ubić na parze galaretkę ugotować i ostudzić gdy zgęstnieje dodawać galaretkę po łyżce do ubitych jajek stale ubijając masę wylać do pucharków i zostawić w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat