krem jagodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    30 dag
  • mleko

    1/2 l
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • cukier

    15 dag
  • śmietana

    1/2 l
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    9 lyzek
  • cukier waniliowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zrobic mase tj. cukier waniliowy zagotowac w mleku, rozmieszac zoltka z cukrem, wlewac stopniowo gorace mleko, dodac rozpuszczona zelatyne, mieszac do ostygniecia, ubic sietane, dodac do masy, zmiksowac jagody, dodac do masy, przelozyc do czarek

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 15.04.2013 13:41
polecam przepis do wyprobowania
Krystyna32 03.08.2012 11:16
extra
Anna152 07.06.2012 09:19
mniam, pycha
dorotka0000025 20.12.2011 13:00
dzikuje
Marybeth 07.10.2011 20:51
Lubię :)
motomaniak 06.08.2011 15:09
SUPER
ronald88 21.05.2011 13:34
uwielbiam
romanrafal 11.04.2011 21:14
niebo
aguus 14.02.2011 15:44
pyszności, zwłaszcza dla kogoś kto uwielbia jagody:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat