Krem jaglany z musem i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 szkl
  • woda

    1 szkl
  • kiwi

    1-2 szt
  • granat

    1/2 szt
  • cukier waniliowy

    do smaku
  • biała czekolada

    100 g
  • kasza jaglana

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Kaszę ugotować najpierw w wodzie a gdy ta odparuje wlać mleko i gotować aż mleko wsiąknie w kaszę.
Krok 2 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Dodać do gorącej kaszy pokruszoną czekoladę i zmiksować całość blenderem na puszysty krem.
Krok 3 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Kiwi obrać, dodać do smaku cukier waniliowy i również zmiksować na mus blenderem.

Krok 4 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Pestki granatu wyjąć z owocu i wyłożyć część pestek na dno pucharków.
Krok 5 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Na pestki wyłożyć ostudzony krem jaglany.
Krok 6 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Na krem wlać mus z kiwi a następnie wyłożyć ponownie pestki granatu.
Krok 7 - Krem jaglany z musem i granatem  foto
Można od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 28.12.2016 14:45
fajny deserek
Wiesława1 28.12.2016 12:43
Świetna propozycja
2milutka 28.12.2016 12:33
pyszny deser
Futka 28.12.2016 11:41
Niebo dla podniebienia :)
olkaaa 28.12.2016 11:31
fajny pomysł
Mniam 28.12.2016 11:30
Smaczny deserek i ładnie wygląda :)
ben-ka 28.12.2016 10:43
Wygląda bardzo apetycznie.
MagdalenaIC 28.12.2016 10:31
Pysznie :)
gosia56 28.12.2016 10:12
zjadłabym taki deser;)
cukiereczek 28.12.2016 10:09
deserek który chętnie zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat