Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jaglany z awokado

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1,5 owocu
kasza jaglana 0,5 szklanki
mleko 2 szklanki
miód płynny do smaku
sok z cytryny do smaku
sól szczypta
granat 0,5 owocu

Porada

Krem możemy podać jako deser lub na śniadanie. Ma przyjemny zielony kolorek, który fajnie komponuje się z czerwienią granatu.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jaglany z awokado

Kroki postępowania

1
Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem. Dzięki temu straci gorzkawy posmak. Jedną szklankę mleka zagotowujemy. Do gotującego wsypujemy kaszę i dodajemy sól. Kaszę gotujemy do miękkości. Gotową studzimy.
Krok 1 - Krem jaglany z awokado foto
2
Do przestudzonej dodajemy porcjami pozostałe mleko. Ilość dodanego mleka zależy od tego jakiej konsystencji chcemy uzyskać kem.
Obrane i pokrojone awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane dodajemy do jaglanego musu. Całość dokładnie miksujemy dodając miód do smaku. Gotowy krem przekładamy do pucharków.
Krok 2 - Krem jaglany z awokado foto
3
Z granatu wyjmujemy ziarna, które następnie wykładamy na wierzch kremu. Deser dowolnie dekorujemy i podajemy.
Krok 3 - Krem jaglany z awokado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2016 14:02
smaczny deser
krystyna330 01.12.2016 20:51
ciekawe połączenie
gusia1000 01.12.2016 14:49
Fajny przepis.
KORAL 01.12.2016 14:31
Bardzo smaczny :)
justynkag 01.12.2016 11:13
To musi być pyszne
pestka 01.12.2016 10:16
wygląda pysznie
Madzai 01.12.2016 10:08
Pyszności :)
olkaaa 01.12.2016 09:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak