Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem grzybowo- pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
bulion warzywny 1/5 l
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
cebula 2-3 szt
pieprz
sól
pietruszka zielona
masło 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem grzybowo- pieczarkowy

Pokrojone grzyby i pieczarki podsmażyć z cebulą na maśle.
Następnie dodać bulion i gotować wszystko około pół godz.
Ostudzić i zmiksować.
Na koniec dodać smietankę i doprawić.
Podawac z posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.11.2013 22:13
poezja ten Twój krem:-)
Ania67 05.11.2013 18:59
apetyczna zupka
okrysia 13.04.2013 08:13
Smaczne to!
Janina 06.04.2013 12:40
Bardzo smaczne
kika100 06.04.2013 11:29
bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak