Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem groszkowo-kalafiorowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
kalafior 1/2 sztuki
groszek 20 dag
ziemniaki 3 sztuki
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem groszkowo-kalafiorowy

Bulion doprowadzamy do wrzenia, solimy. Wrzucamy cebulę i gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pokrojony kalafior, groszek oraz posiekane ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Wyjmujemy cebulę dodajemy posiekany koper. Miksujemy, wlewamy śmietanę. Podgrzewamy krem bez gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.04.2015 17:51
fajna taka zielona
Róża1 16.04.2015 17:12
wspaniała zupa !!!! dobry pomysł :-) zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak