Krem dyniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • śmietanka kremowa

    4 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    3 szczypty
  • woda

    2 szkl
  • kostka warzywna

    1 szt
  • NASIONA SLONECZNIKA

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bulion rozpuszczamy w pół litra wody .
2. Miąższ dyni kroimy na małe kawałki i gotujemy w bulionie z dodatkiem mleka.
3. Powinno to trwać 25 minut.
4. Lekko studzimy i miksujemy blenderem,
5. Dodajemy powoli śmietanę i mieszamy kremem .
6. Doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.Przed podaniem posypujemy nasionami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 14.10.2013 07:47
smaczna zupa
Motorek 16.06.2013 12:24
fajny przepis
Mati13 29.04.2013 14:22
ciekawe jak smakuje, ładnie wygląda
smakoszek 06.11.2011 07:38
ciekawy
ben-ka 02.09.2011 08:00
a ja jakoś dyni nie polubiłam,może dlatego że u mnie w domu się jej nigdy nie jadło
barbara11561 08.05.2011 15:26
Super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat