Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób 1 szt
dynia 1 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
seler nać do wywaru
śmietana 12% 3-4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Porada

Drób to gołąb, a zupa była na tyle smaczna, że jedliśmy ją bez żadnych dodatków typu, grzanki, groszek ptysiowy itp....

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu

Kroki postępowania

1
Z gołębia, marchewki, pietruszki i natki selera przygotować wywar.
Krok 1 - Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu foto
2
Cebulę, ziemniaki i dynię usmażyć an oliwie z dodatkiem przypraw.
Krok 2 - Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu foto
3
Następnie wszystko razem zmiksować, czyli jarzyny z patelni, mięso gołębia i jarzyny z wywaru. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Krok 3 - Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu foto
4
Podawać z kleksami śmietany.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Krem dyniowo-ziemniaczany, czyli lekka zupa na gołębiu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 31.03.2016 20:53
Świetny i bardzo smaczny kremik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak