Krem dyniowo - ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 l
  • dynia

    1/2 kg
  • ryż

    100 g
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatałowa

    1 szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę dynię oraz ryż. Co jakiś czas zamieszać. Gdy ryż będzie już miękki zmiksować zupę blenderem. Doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem udekorowac natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 30.11.2013 17:16
szkoda, że czosnek sztuczny ;(
Monika-twin 30.11.2013 16:58
smaczna i zdrowa
Jadwiga/Jaga85 30.11.2013 13:07
Ładny kolorek!
Mniam 30.11.2013 11:26
Smaczna zupa.
Róża1 29.11.2013 23:20
lubię takie zupy:-), fajny pomysł z tym ryżem:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat