Krem do tortu Ambasador

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 l
  • żółtka

    8 szt
  • mąka ziemniaczana

    3 lyzki
  • cukier waniliowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zoltka utrzec z cukrem.
Mleko zagotowac.
Zalac zoltka goracym mlekiem i mieszac.
Dodac cukier waniliowy i make ziemniaczana rozpuszczona w zimnym
mleku (albo budyn).
Mieszac na malym ogniu, az do zageszczenia, a potem ostudzic.
Mase budyniowa dodawac do utartego masla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 24.10.2012 14:25
i kazdemu smakuje
Izabela28 02.03.2012 09:43
klasyczna, zawsze dobra masa:)
dorotka0000025 04.01.2012 15:07
dziekuje
motomaniak 06.08.2011 15:09
SUPER

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat