Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do karpatki lub rurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 1 litr
cukier wanilinowy 4 opakowania
żółtko jajek 8 szt
cukier 12 łyżek
mąka pszenna 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do karpatki lub rurek

3/4 litry mleka zagotować z cukrami. W pozostałej części mleka rozmieszać mąkę oraz żółtka. Mieszankę wlewać powoli do gotującego się mleka. Gotować przez chwilę aż krem dobrze zgęstnieje, często mieszając. Jeżeli dodajemy krem do karpatki wystudzony musimy zmiksować z 250g margaryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak