Krem do babeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    15 dkg
  • mąka

    22 dkg
  • jajko

  • mleko

    3/4 litra
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • żółtko jajek

    3
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko z żółtkami roztrzepać i dodać do mleka. Następnie dodać cukier razem z cukrem waniliowym oraz mąkę i zagotować. Zmniejszyć ogień i ciągle mieszając gotować, aby masa zgęstniała. Masę przestudzić. Do utartego masła dodawać po trochu zimnej masy. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 02.01.2014 09:57
wspaniały krem
adelajda 22.12.2013 14:50
przydatny przepis :)
IwonaKa 05.12.2013 00:05
prosty i na pewno smaczny
Cranberry 29.08.2013 13:25
pyszny kremik
Aannkaa82 26.07.2013 10:27
Lubie taki krem, nie tylko do babeczek :)
ONY_za_kare 07.07.2013 11:27
babeczki z nim musiały być pycha!
Iwusia 11.05.2013 21:58
fajny ten krem :]
kate.500 04.05.2013 00:12
super pyszne
Dorota37 15.01.2013 14:40
zjadła bym sobie babeczkę z takim kremem
Ewelina38 13.01.2013 12:40
babeczki + ten kremik = PYSZNY DESEREK :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat