Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)

Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • masło do smażenia

    lub olej
  • chili

    do smaku
  • sól do smaku

  • kiełbasa krakowska

    50-100 g
  • bulion

    500 ml
  • ziemniaki

    2-3 szt
  • grzanki

    1 łyżka
  • liść botwiny

  • koperek

    swieży
  • Do dekoracji:

    opcjonalnie
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Czosnek drobno posiekać (środkowy głąb usunąć i wyrzucić) i wraz ze szczyptą chili podsmażyć na maśle;
Krok 2 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę poczym dodać do smażącego się czosnku, podsmażyć razem chwilę;
Krok 3 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Zalać bulionem, doprawić solą do smaku i gotować do miekkości ziemniaków, po czym zmiksować blenderem na krem;
Krok 4 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Grzanki (lub chleb pokrojony w kostkę 0,5cm x0,5cm) zarumienić lekko na suchej patelni;
Krok 5 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Kiełbasę pokroić na plastry o grubości 0,5 cm,a następnie wykroić kwadraty o szerokości boku 0,5cm;
Krok 6 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Kwadraty z krakowskiej i grzanek nabijać na przemian na wykałaczki;
Kawałki krakowskiej,które zostaną dodaś do kremu;
Krok 7 - Krem czosnkowy z szaszłykiem z krakowskiej i grzanek (gorąca przystawka)
Do małych szklanek wlewać gorący krem, wkładać po jednym szaszłyku z grzanek i krakowskiej, ozdobić liściem boćwiny i koperku i podawać;
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

12.12.2014 13:38
bardzo elegancko

Klausia

23.11.2014 21:31
super przepis :)

ada.la

19.11.2014 13:30
podoba mi się sposób podania

plocia

07.03.2014 18:40
Bardzo fajnie podane, ale za czosnkiem nie przepadam

Alex_M

28.01.2014 14:33
chętnie skosztowałabym takiej przystawki! :)

babajaga1969

27.01.2014 15:04
jak pięknie podany

gosia561

27.01.2014 14:57
pięknie podane

Ola1984

27.01.2014 14:53
Bardzo fajna przekąska:)

Maria Magdalena

27.01.2014 14:20
O, jak ładnie podane :)

monia2005

27.01.2014 14:09
pięknie podane :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat