Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy z wiórkami kokosowymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 12,5 dag
jaja 3 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 sztuka
śmietana 30% 250 gram
wiórki kokosowe 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z wiórkami kokosowymi

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Czekoladę rozpuścić.Jaja,2,5 łyżki cukru i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę.Dodać czekoladę.Żelatynę zmieszać z kremem czekoladowym.Ubić prawie całą śmietankę i również dodać.Wiórki kokosowe podrumienić na patelni bez tłuszczu.Ubić resztę śmietanki z resztą cukru.Ozdobić nią krem w fantazyjne kleksy.Posypać wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.03.2013 09:13
smaczny deser
Betka 12.05.2012 20:56
mmmmmm;))
iknbozka 19.03.2012 08:49
mniam
radosna29 15.03.2012 19:44
fajny przepis
Ewa111 06.12.2011 20:31
smaczny deser
romanrafal
romanrafal 22.10.2011 07:59
bardzo dobry
Grazyna0211 10.05.2011 11:37
pycha
anja3107 26.04.2011 13:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak