Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 50 gram-sucha kasza
woda 400 ml
daktyle 50 gram-suszone
kakao 2 łyżeczki
stewia 1 łyżeczka
sól do smaku
banan 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

Kroki postępowania

1
Do miseczki przełożyć daktyle, zalać taką ilością wody aby je przykryła i zostawić do namoczenia.

Do rondelka wlać 200 ml wody, delikatnie posolić i zagotować. Dodać kaszę i gotować ją do miękkości. Ostudzić. Przełożyć do blendera.Wlać 50 ml wody i zmiksować.
Krok 1 - Krem czekoladowy z kaszy jaglanej foto
2
Następnie dodać odsączone daktyle i 150 ml i znów dokładnie zblendować.
Krok 2 - Krem czekoladowy z kaszy jaglanej foto
3
Na koniec dodać kakao
Krok 3 - Krem czekoladowy z kaszy jaglanej foto
4
i stevię, po raz ostatni zmiksować. Przelać do pucharków lub szklanek, udekorować dowolnymi owocami. Krem podawać na ciepło lub schłodzony.
Krok 4 - Krem czekoladowy z kaszy jaglanej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 29.11.2015 19:19
fajny deserek , wypróbuję przepis
Mniam 29.11.2015 15:48
Coś pysznego! Takie proste, a takie smaczne :)
Damiano
Damiano 29.11.2015 10:31
pyszny deser
Futka 29.11.2015 08:59
Świetna i bardzo smaczna propozycja :)
Lucan 28.11.2015 23:25
uwielbiam połaczenie jaglanej i kakao:)
Łukasz15 28.11.2015 22:39
Bardzo dobry
jola91 28.11.2015 21:52
Wyśmienity krem, moja córcia go uwielbia ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak