Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM CZEKOLADOWY szybki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło pół kostka
cukier puder 3 łyżka
kakao 2 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
wafle suche 2 szt
orzechy włoskie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KREM CZEKOLADOWY szybki

jajka umyć,oddzielić białka od żółtek,utrzeć mikserem masło na puch,dodając po jednym żółtku,a następnie po łyżce cukru pudru,
Do utartego masła z żółtkami dodać kakao i starannie wymieszać.
Ubić sztywną pianę z białek wymieszać z utartym masłem,przełożyć krem do szklanej salaterki i pod przykryciem(żeby nie nabrał obcych zapachów)wstawić do lodówki na godzinę.Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami i płatkami migdałowymi,powkładać w krem pokrojone na trójkąty suche wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.03.2014 15:35
pyszniutkie
Beata23 20.02.2014 10:09
pyszny deser
Róża1 22.01.2014 14:39
fajny krem .
berys18 13.12.2013 13:29
fajny krem
PIOTR11 30.11.2013 10:14
fajny deser
okrysia 15.11.2013 15:51
SMACZNE TO!
fotoviderek 15.11.2013 08:22
Super kremik :)
m1monika 12.11.2013 11:37
przydatny przepis :-)
natalia.doradca 07.11.2013 14:08
Świetny szybki i ciekawy przepis:)
sara1 03.11.2013 14:15
w maśle z kakao
SmacznaPyza 02.11.2013 14:40
a gdzie czekolada ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak