Krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    100 g
  • czekolada gorzka

    200 g
  • śmietana 30%

    500 ml
  • jajka

    2 szt
  • rum

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,
jajka ubić na parze na puszystą masę po czym dodać rum.Następnie jajka połączyć z rozpuszczoną czekoladą.
Śmietanę upić i wymieszać z masą czekoladową, przełożyć do pucharków ,można przyozdobić śmietaną i owocami.
Smacznego
elka4621
Jest to pyszny deser na spotkania przy rodzinnym stole

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat