Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 200 g
śmietana 30% 500 ml
jajko 2 szt
rum 2 łyżki

Porada

Jest to pyszny deser na spotkania przy rodzinnym stole

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,
jajka ubić na parze na puszystą masę po czym dodać rum.Następnie jajka połączyć z rozpuszczoną czekoladą.
Śmietanę upić i wymieszać z masą czekoladową, przełożyć do pucharków ,można przyozdobić śmietaną i owocami.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak