Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowo- kakaowy do ciast

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
jajko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyżeczki
deser 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowo- kakaowy do ciast

Masło utrzeć do białości. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka następnie ubić białko na sztywno, dodać cukier ciągle ubijając i na końcu żółtka. Do utartego masła wlewać małymi porcjami masę jajeczną ciągle ucierając, przesiać kakao przez siteczko a na nońcu rozpuszczoną w kąpieli czekoladę. Krem pozostawić do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 11.03.2011 20:44
fajny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak