Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 2
białego wina 125 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jajko 3
śmietany kremówki 0,5 szklanki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, a z cytryn wyciskamy sok i musimy zetrzeć troszkę skórki. Z żółtek, skórki i cukru ucieramy masę. Podgrzewamy wino, wlewamy do niego żelatynę i czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy to do kremu i wlewamy sok z cytryny. Wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki. gdy krem zacznie się ścinać dodajemy do niego ubitą białka i ubitą śmietanę. Mieszamy i nakładamy na pucharki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 18.11.2011 21:21
mmm ale nabrałam ochoty na taki kremik :P
Emilia22 04.10.2010 07:57
fajny ten kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak