Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 80 g
otarta skórka z cytryny 1 sztuka
sok z cytryny 1 sztuka
masło 50 g
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

W garnku ubijamy 2 jajka, dodając 80 g cukru, startą skórkę z 1 cytryny (cytrynę wcześniej należy umyć i sparzyć) i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Wszystko podgrzewamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Krem lekko studzimy i dodajemy 50 g masła. Ponownie lekko studzimy. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki, następnie dodajemy ją do kremu i całość mieszamy. Krem cytrynowy podajemy do ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.08.2013 11:45
jest na pewno bardzo smaczny
Ela15 26.10.2012 15:01
fajny
Ewelina38 25.07.2012 10:48
musi wyśmienicie smakować
artur7 05.07.2012 09:44
lubie
Anna152 28.06.2012 08:26
super
paula99926 27.06.2012 08:31
fajny przepis :)
kupiska 21.06.2012 11:46
jako ostudzonym z lodówki można polac lody...
Karolciaf1990 03.06.2012 14:53
muszę wypróbować, bo ciekawie się zapowiada!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak