Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cukiniowo- szpinakowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
szpinak mrożony 100 g
ziemniaki 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy do smażenia
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
bulion 500 ml
pestki słonecznika garść/ talerz
śmietana 12% 1 łyżka/ talerz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cukiniowo- szpinakowy

Bulion doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, gdy będzie szklista dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz czosnek. Do bulionu dodajemy szpinak aby się rozmroził. Gdy ziemniaki będą miękkie a szpinak rozmrożony dodajemy cukinię wraz z cebulą i czosnkiem. Wszystko razem gotujemy ok 5min. Miksujemy do uzyskania jednolitej zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni podsmażamy słonecznik aby się przypiekł. Podajemy ze śmietaną i słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 21.01.2016 18:00
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak