Krem cukiniowo marchewkowy

Krem cukiniowo marchewkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • marchewka

    3 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • chili Scoth Bonet

    do smaku
  • koperek posiekany

    do dekoracji
  • bulion drobiowy

    1 z warzywami
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem cukiniowo marchewkowy

Marchewki obrać, umyć i pokroić w grubsze plasterki.
Cukinię umyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojoną marchewkę i smażyć około 5 minut.
Następnie dodać cebulę i smażyć minutę.
Potem dodać pokrojoną cukinię i dalej smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wlać bulion dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, spróbować i ewentualnie doprawić.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gotową zupę po nalaniu na talerze posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

wedith1 23.08.2012 10:20
Uwielbiam takie kremy! Połączenie marchewki i cukinii - rewelacja
cukiereczek 18.08.2012 19:57
tylko pozostaje zrobić i wypić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat