Krem cukiniowo marchewkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • marchewka

    3 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • chili Scoth Bonet

    do smaku
  • koperek posiekany

    do dekoracji
  • bulion drobiowy

    1 z warzywami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki obrać, umyć i pokroić w grubsze plasterki.
Cukinię umyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojoną marchewkę i smażyć około 5 minut.
Następnie dodać cebulę i smażyć minutę.
Potem dodać pokrojoną cukinię i dalej smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wlać bulion dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, spróbować i ewentualnie doprawić.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gotową zupę po nalaniu na talerze posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wedith1 23.08.2012 10:20
Uwielbiam takie kremy! Połączenie marchewki i cukinii - rewelacja
cukiereczek 18.08.2012 19:57
tylko pozostaje zrobić i wypić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat