Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 szt -
marchewka
3 szt -
cebula
1/2 szt -
masło
1 łyżka -
sól
do smaku -
chili Scoth Bonet
do smaku -
koperek posiekany
do dekoracji -
bulion drobiowy
1 z warzywami
Sposób przygotowania
Cukinię umyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić w kostkę.
W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojoną marchewkę i smażyć około 5 minut.
Następnie dodać cebulę i smażyć minutę.
Potem dodać pokrojoną cukinię i dalej smażyć około 3 minut.
Po tym czasie wlać bulion dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, spróbować i ewentualnie doprawić.
Całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Gotową zupę po nalaniu na talerze posypać koperkiem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się