Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem chrzanowo-ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg.
cebula 1 szt.
chrzan ostry 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krem chrzanowo-ziemniaczany

Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w drobną kostkę.Zeszklić na maśle.Ziemniaki obrać,opłukać.Poktoić w kostkę.Dodać do cebuli.Wymieszać.Podsmażyć razem około 3 min.Nastepnie zalać ziemniaki wodą tak aby były zanurzone.Dodać kostkę rosołową.Gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie.Następnie całość zmiksować.Dodać chrzan(wedle uznania).Dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Super pasuje do placów ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 14.12.2012 14:22
smaczny
Barbara/zuza22_85 14.12.2012 14:05
fajny
Renataj 14.12.2012 13:14
Lubię placki ziemniaczane i taki dodatek z chęcią wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak