Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przegrzebki 500 g
śmietanka kremowa 300 ml
ząbki czosnku 2
szalotka 1
kolendra posiekana 1 łyżka
por (biała część) 100 g
orzeszki piniowe 2 łyżki
masło
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem-cappucinno z przegrzebków z porem i orzeszkami pinii

Na maśle z oliwą podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy przegrzebki, kolendrę i smażymy całość około 4-5 minut.
Dolewamy śmietankę i blendujemy na jednolity krem cały czas podgrzewając. Doprawiamy solą i pieprzem.
Pora kroimy w 1 cm plasterki i smażymy na suchej patelni po 2 minuty z obu stron.
Orzeszki pinii prażymy na suchej patelni 2-3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 22.08.2015 14:30
super przepis ;-)
DorotaZ 22.08.2015 14:17
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak