Krem buraczkowy z mleczkiem kokosowym, serkiem kozim i pistacjami

Ifa

Krem buraczkowy z mleczkiem kokosowym, serkiem kozim i pistacjami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    500 g, ugotowane i obrane
  • batat

    400 g
  • marchew

    3
  • pietruszka

    1 korzeń
  • mleko kokosowe

    300 ml
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1-2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • pistacje

    3 łyżki
  • ser kozi

    100 g
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Batata, marchewkę i pietruszkę obierz i łącznie z burakami pokrój w większe kawałki. Wodę zagotuj (ok. 1,5 l), warzywa oprócz buraków wrzuć na wrzątek, gotuj aż trochę zmiękkną. Dodaj buraki i gotuj razem z 10 minut. Zupę odstaw, by lekko przestygła. Dopraw solą, pieprzem, octem, dodaj mleczko kokosowe, ponownie zblenduj. Krem podawaj z pokruszonym serkiem kozim, pistacjami i listkami pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 04.01.2017 09:43
bardzo dobry
jan_mag 02.01.2017 11:54
Ciekawe smaki :)
Ola1984 02.01.2017 11:45
Fajne połączenie smaków.
Edith85 02.01.2017 09:54
Uwielbiam buraczki i mleko kokosowe:) ich połączenie musi być pyszne
mirosława4 02.01.2017 09:01
apetyczny !
Konczi 02.01.2017 08:40
Pysznie wygląda :) Mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat