Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
margaryna 1 kostka
cukier 0,5 szkl.
cukier waniliowy 1 sztuka
mąka kartoflanka 2 łyżki
mąka 2 łyżki
wódka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy

W połowie szklanki mleka rozprowadzić mąki, tak aby powstała jednolita zawiesina. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru. Wlać zawiesinę i dobrze zamieszać. Gotowy budyń odstawić do ostygnięcia. Margarynę rozetrzeć na jednolitą masę i dodawać stopniowo budyń, ciągle mieszając. Do smaku można dodać kilka łyżek wódki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.11.2012 08:54
prosty i smaczny
aleksa123 16.04.2012 09:08
super
suzana 07.02.2012 21:58
super
Ania67 20.01.2012 23:30
prepyszny
Marybeth
Marybeth 04.10.2011 15:51
Pewnie pyszne :)
Sylwia56
Sylwia56 12.09.2011 13:35
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak