Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 0,5 litra
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier kryształ 3/4 szklanki
margaryna 1 kostka

Porada

Margarynę najlepiej ok 2h przed przystąpieniem do wykonywania kremu wyciągnąć z lodówki. Łatwiej będzie ją utrzeć z ostudzonym kremem.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowy

1. Z 1/2l mleka odlać 1/2 szkl. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do 1/2 szkl mleka dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić.
2. Kostkę margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń. Na koniec można dodać kilka łyżek spirytusu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak