Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowy z migdałami i serem gorgonzola

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
mleko 300 ml
brokuły 600 g
mielone migdały 100 g
ser gorgonzola 100 g
śmietana do podania
migdały do podania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowy z migdałami i serem gorgonzola

Bulion zagotować z mlekiem. Do gotującego bulionu dodać różyczki brokułów. Gotować aż warzywa zmiękną (ok. 8 minut). Mielone migdały wrzucić na rozgrzaną patelnię i prażyć, aż nabiorą złotego koloru. Do zupy dodaj migdały oraz pokrojony ser gorgonzola. Całość miksuj, aż uzyskasz gładki, zielony krem. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną i pokrojonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 26.02.2014 09:01
wygląda przepysznie
jozefinach 21.03.2013 10:33
Zupka prezentuje się bardzo smakowicie.
dwa pokoje z kuchnią 21.03.2013 09:07
wszystko co lubie w jednej zupie! mniam!
muffina 20.03.2013 19:56
super a jaki wyrazisty kolor uwielbiam kremy. Zasłużone SMACZNE TO;D
Bernadeta1 20.03.2013 18:04
wygląda przepysznie
migotka28 20.03.2013 17:58
pieknie się prezentuje z gorgonzola to mojemu mężusiowi zasmakuje
Aleksandra/Olcia 20.03.2013 17:55
cudnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak