Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowy z chipsami czosnkowymi i migdałami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 50 dag
bulion warzywny 1/2 l
serek topiony śmietankowy duży 1 op
czosnek 4 ząbki
migdały 3 łyżki płatki
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowy z chipsami czosnkowymi i migdałami

Zagotowujemy bulion. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie do miękkości. Miksujemy blenderem na krem, dodajemy serek, ponownie miksujemy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju. Zupę nalewamy do miseczek i posypujemy czosnkiem i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 24.03.2014 18:08
nie jadłam, ale pewnie dobry..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak