KREM BROKUŁOWO -CEBULOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    30 dag
  • cebula

    40 dag
  • śmietana 30%

    100 ml
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • migdały

  • wino białe

    50 ml
  • masło

    5 dag
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dwóch osobnych garnkach wstawiamy po 400 ml bulionu, cebulę obrać pokroić w piórka, smażymy na maśle, podlewając winem. Gdy cebula nam się poddusi dajemy do jednego garnka z bulionem a do drugiego dajemy brokuł. Obie zupki miksujemy, doprawiamy do smaku, zagęszczamy śmietanką. Nalewamy jednocześnie do miski 2 zupy tak aby się nie zmieszały. Posypujmy prażonymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 14.06.2011 20:11
ślicznie wyglada
smakowita 29.05.2011 21:46
prezentuje się smakowicie
agata1722 10.04.2011 13:47
wygląda wyśmienicie
kate.500 02.04.2011 15:21
Wygląda kapitalnie...
Misiabe 29.03.2011 12:08
Wygląda naprawde smakowicie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat