Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem botwinkowo-kokosowy z kiełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki młode 4 szt
czosnek ząbki 1 szt
imbir 4 plasterki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 2 szklanki
mleko kokosowe 1 szklanka
kiełki 1 opakowanie
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem botwinkowo-kokosowy z kiełkami

Botwinkę myjemy, osuszamy, buraczki obieramy. Buraczki i łodyżki botwinki kroimy drobno. W garnku rozpuszczamy mało i przesmażamy przez 2 minuty pokrojone łodyżki i buraczki.

Do buraczków dodajemy pokrojone w paseczki liście botwinki i pokrojone w kostkę ziemniaki – smażymy 3-4 minuty.

Do warzyw dodajemy obrany ząbek czosnku i plasterki imbiru, podlewamy wszystko bulionem i gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut.

Po tym czasie wlewamy mleko kokosowe i gotujemy kolejne 15 minut.

Zupę odstawiamy aby lekko przestygła, blendujemy. Ponownie zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupę serwujemy gorącą, posypaną kiełkami, smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IgraszkiLosu 29.05.2016 09:13
Dziękuje Wam bardzo za miłe słowa, to połączenie jest boskie , polecam :)
dodi 26.05.2016 12:07
ślicznie podane
bertpvd 26.05.2016 10:31
ciekawe smaki :)
Mniam 26.05.2016 09:52
Ciekawy dodatek mleczka kokosowego. Z ciekawością bym spróbowała takiej zupy.
jagoda5913 26.05.2016 00:07
pięknie podane
Iwusia 25.05.2016 23:54
ale fantastyczne połączenie
krokus 25.05.2016 22:23
pyszna zupka i pięknie podana
Urszula Świeca 25.05.2016 19:54
Świetny kremik.))
adelajda 25.05.2016 19:53
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak