Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krelka w cieście listkowym.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 2 płaty
ziemniaki 4 szt
grzyby suszone 2 dag
cebula 1 szt
ciasto francuskie 1 szt
olej 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 1 szt
sos

Porada

Bez ryba i grzyba umarłby Kaszeba.

Przepis i sposób przygotowania na: Krelka w cieście listkowym.

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe wymoczyć, zmieniając kilka razy wodę.
Krok 1 - Krelka w cieście listkowym. foto
2
Ziemniaki obrać i ugotować prawie do miękkości. Ostudzić. Ściąć plaster z góry i środek wydrążyć.
Krok 2 - Krelka w cieście listkowym. foto
3
Grzyby ugotować i posiekać.
Krok 3 - Krelka w cieście listkowym. foto
4
Cebulkę posiekać, podsmażyć na tłuszczu i połączyć z grzybami. Doprawić pieprzem.
Krok 4 - Krelka w cieście listkowym. foto
5
Filety śledziowe osuszyć i drobno posiekać. Wymieszać z grzybami.
Krok 5 - Krelka w cieście listkowym. foto
6
Farszem napełnić wydrążone ziemniaki. Przykryć ściętym plastrem.
Krok 6 - Krelka w cieście listkowym. foto
7
Przykroić odpowiedniej wielkości kawałki ciasta listkowego czyli francuskiego ,na środku ułożyć ziemniak i owinąć luźno ciastem.
Krok 7 - Krelka w cieście listkowym. foto
8
. Piec w temp. 200stop. około20-25 minut.
Krok 8 - Krelka w cieście listkowym. foto
9
Podawać z sosem czosnkowym.
Krok 9 - Krelka w cieście listkowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 19.08.2014 19:05
bardzo fajne danie
cukiereczek 19.08.2014 18:07
interesujący przepis
bhb8 19.08.2014 16:44
z chęcią bym spróbowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak