Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1
  • papryka czerwona

    1/2
  • papryka żółta

    1/2
  • papryka zielona

    1/2
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • serek śmietankowy

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem.
Krok 2 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez.
Krok 3 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 4 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 5 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek.
Krok 6 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Następnie napełniamy je przygotowaną pastą. Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 7 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki. Takie krążki sprawdzą się idealnie jako przekąska imprezowa.
Krok 8 - Krążki bagietki z pastą z tuńczyka foto
Pyszna i efektowna przekąska - do zrobienia w 15 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 28.12.2015 21:49
apetyczna przekąska.
Ela15 20.07.2014 13:21
świetny pomysł
Wafelek2601 30.06.2014 07:59
fajny pomysł
mirosława4 25.04.2014 21:20
świetna przekąska i nie tylko !
Katarzyna156 23.04.2014 13:48
rewelacyjnie się prezentuje
jasiek 13.04.2014 18:12
fajny pomysł
kasienka23 26.03.2014 17:34
bardzo pomysłowe danie!
Edith85 07.12.2013 09:33
super pomysł
IZABELA29 16.05.2013 09:12
i mogą być także idealne jako dodatek do dań z grilla
Juleczka20 13.02.2013 18:36
pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat