Kraśniaki /kożlarze czerwone/ w zalewie octowej.

Kraśniaki /kożlarze czerwone/ w zalewie octowej.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kraśniaki

    1 kg
  • woda

    4 szkl.
  • ocet

    1 szkl
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby przebrać,umyć,odciąć korzonki i ugotować zmieniając wodę.
Przygotować zalewę z podanych składników.Cebulę obrać,pokroić w plasterki i wrzucić na wrzątek.Ugotowane gorące grzyby odcedzić,włożyć do słoika.Na wierzch włożyć cebulę i zalać wrzątkiem.Słoik zakręcić i odstawić do wystudzenia do góry dnem - nie pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 02.02.2014 10:39
świetnie zaprawione grzybki
olkaaa 22.01.2014 07:20
nie miałam okazji spróbować
Klausia 05.10.2013 14:00
zaufam przepisowy i zrobię :)
Lis 04.09.2013 00:31
pyszne grzybki:)
Motorek 01.03.2013 10:36
Świetne grzybki
IZABELA29 10.10.2012 08:32
i w ta sobote mąż mnie wyciąga do lasu na grzyby...
Wacław 04.10.2012 09:51
pyszne grzybki,zwłaszcza zimą !
barbara11561 03.10.2012 09:53
przepyszne grzybki:)
pacpaw 27.09.2012 22:43
u mnie czerwonogłówki
adelajda 26.09.2012 19:23
na pewno smaczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat