Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kraśniaki /kożlarze czerwone/ w zalewie octowej.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kraśniaki 1 kg
woda 4 szkl.
ocet 1 szkl
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 szt
cebula 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kraśniaki /kożlarze czerwone/ w zalewie octowej.

Grzyby przebrać,umyć,odciąć korzonki i ugotować zmieniając wodę.
Przygotować zalewę z podanych składników.Cebulę obrać,pokroić w plasterki i wrzucić na wrzątek.Ugotowane gorące grzyby odcedzić,włożyć do słoika.Na wierzch włożyć cebulę i zalać wrzątkiem.Słoik zakręcić i odstawić do wystudzenia do góry dnem - nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.02.2014 10:39
świetnie zaprawione grzybki
olkaaa 22.01.2014 07:20
nie miałam okazji spróbować
Klausia 05.10.2013 14:00
zaufam przepisowy i zrobię :)
Lis 04.09.2013 00:31
pyszne grzybki:)
Motorek 01.03.2013 10:36
Świetne grzybki
IZABELA29 10.10.2012 08:32
i w ta sobote mąż mnie wyciąga do lasu na grzyby...
Wacław 04.10.2012 09:51
pyszne grzybki,zwłaszcza zimą !
barbara11561 03.10.2012 09:53
przepyszne grzybki:)
pacpaw 27.09.2012 22:43
u mnie czerwonogłówki
adelajda 26.09.2012 19:23
na pewno smaczne !
caralajna 23.09.2012 06:57
pyszne grzybki
alaaa 22.09.2012 20:36
ja też lubię leśne ale do lasu nie chodzę bo grzybów niestety nie widzę
misia53 22.09.2012 12:48
ja grzybki uwielbiam ale cóż z tego jak jak moi darczyńcy coraz mniej omnie dbają....hihi...
IZABELA29 21.09.2012 08:15
Tak mój mąż nawet ze mną na te grzyby nie chce iść, a samej nie puści, bo boi się ,że mu się zgubię . A grzybki jak najbardziej smaczne zrobione przez siebie...
anemon 20.09.2012 20:31
Kto nazbiera, to nazbiera. Wiesz, że Ci zazdroszczę tych grzybów w słoiczkach?
andrzej10 20.09.2012 12:48
super
ben-ka 20.09.2012 11:02
Zapomniałam dodać: pozostałą zalewę przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku a po ponownym zagrzaniu używamy do zalania innych grzybków,które nazbieramy w lesie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak