Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy z pastą z tuńczyka i oliwek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 15 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oliwki zielone 50 g
majonez 1 łyżka
ogórek kiszony 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Porada

Tak przygotowane krakersy są idealne na szybką przekąskę podczas imprez.

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy z pastą z tuńczyka i oliwek

1. Tuńczyka odsączamy z oleju i wrzucamy do miski. Połowę oliwek kroimy w plasterki, dorzucamy do tuńczyka.
2. Ogórka odciskamy z nadmiaru soku i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do pozostałych składników.
3. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Pastę wykładamy na krakersy. Dekorujemy całymi oliwkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.09.2015 17:34
super przysmak.
Mniam 20.09.2015 17:25
Świetna przekąska. Smaczna i szybka do przygotowania.
Motorek 20.09.2015 11:38
fajny pomysł
Jumper123 20.09.2015 10:51
świetna przekąska
luna76 20.09.2015 09:42
świetna propozycja :)
Agnieszka-87-25 20.09.2015 09:33
dobra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak