Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy z musem z wątróbki drobiowej.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 30 dag
masło 5 dag
koniak 30 ml
cukier
sól
sos tabasco
pieprz
krakersy

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy z musem z wątróbki drobiowej.

Wątróbki przesmażyć na maśle do półsurowego stanu, skropić koniakiem, przyprawić do smaku. Dokładnie zmiksować. Przełożyć masę, która winna mieć delikatny różowy kolor do miseczki i odstawić na parę godzin do lodówki. Mus nałożyć do szprycy i wyciskać dekoracyjne paski na krakersach. Ta prosta przekąska to przysmak prawdziwych znawców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 27.02.2014 18:55
dobry pomysł
kasienka23 27.02.2014 18:51
fajna przekąska!
AZgotuj 27.02.2014 16:56
genialne smaczne!
sylwia_sl 27.02.2014 16:50
Bardzo lubię krakersy z takimi dodatkami
stef 27.02.2014 16:28
Ciekawa przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak