Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy czosnkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżka miękkiego
woda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
syrop klonowy 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy czosnkowe

Kroki postępowania

1
Przepis zaczerpnęłam od Caralajny z Doradców Smaku, dołożyłam coś od siebie- WYSZŁO ŚWIETNIE! Dzięki Caralajna :)
Najpierw ręcznie wymieszałam mąkę, jajko, masło, wodę. Następnie dodałam syrop klonowy, czosnek granulowany i pieprz. W robocie kuchennym rozdrobniłam ząbki czosnku. Dodałam ciasto i dość długo miksowałam.
Krok 1 - Krakersy czosnkowe foto
2
Rozwałkowałam ciasto na blaszce, nożem nacięłam kształt krakersów, posypałam solą i zrobiłam dziurki widelcem.
Krok 2 - Krakersy czosnkowe foto
3
Piekłam w 180 stopniach przez 15 min. Wyciągnęłam i porozdzielałam.
Krok 3 - Krakersy czosnkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.03.2014 20:40
Uwielbiam wszystko co zawiera czosnek:) Krakersy wyglądają apetycznie :)
muffina 10.03.2013 15:34
o jaki czad. Za tydzień mam urodziny fajna opcja dla gości do pochrupania :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak