Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 0.75 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt
masło 25 dag
budyń śmietankowy 1 szt
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
krakersy 3 paczki
masa krówkowa 2 szt
śmietana 30% 0.5 l
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
migdały prażone 10 dag
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowiec

2.5 szklanki mleka zagotować, w 1,5 szklanki wymieszać mąkę pszenną,ziemniaczaną,budyń,jajko,cukier i cukier waniliowy. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać wszystko. Mieszając ugotować budyń i ostudzić.
Zimny budyń utrzeć z masłem. Na brytfannie ułożyć warstwę krakersów. Wyłożyć-rozsmarować masę po całości krakersów. Ułożyć następną warstwę krakersów. Następnie wyłożyć masę krówko wą. Następnie ułożyć ostatnią warstwę krakersów. Do naczynia wlać śmietanę i ubijać. Dodać cukier puder chwilę ubijając. Połączyć z żelatyną ( 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody) lejąc cienkim strumieniem do śmietany, chwilę ubijając. Wyłożyć na krakersy,rozsmarować i posypać płatkami migdałów, lub startą czekoladą mleczną.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.02.2012 15:23
Fajny, kiedyś robiłam coś podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak