Krakersowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • cukier

    0.75 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • masło

    25 dag
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt
  • krakersy

    3 paczki
  • masa krówkowa

    2 szt
  • śmietana 30%

    0.5 l
  • cukier puder

    3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • migdały prażone

    10 dag
  • czekolada mleczna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2.5 szklanki mleka zagotować, w 1,5 szklanki wymieszać mąkę pszenną,ziemniaczaną,budyń,jajko,cukier i cukier waniliowy. Do gotującego się mleka cienkim strumieniem wlać wszystko. Mieszając ugotować budyń i ostudzić.
Zimny budyń utrzeć z masłem. Na brytfannie ułożyć warstwę krakersów. Wyłożyć-rozsmarować masę po całości krakersów. Ułożyć następną warstwę krakersów. Następnie wyłożyć masę krówko wą. Następnie ułożyć ostatnią warstwę krakersów. Do naczynia wlać śmietanę i ubijać. Dodać cukier puder chwilę ubijając. Połączyć z żelatyną ( 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody) lejąc cienkim strumieniem do śmietany, chwilę ubijając. Wyłożyć na krakersy,rozsmarować i posypać płatkami migdałów, lub startą czekoladą mleczną.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 05.02.2012 15:23
Fajny, kiedyś robiłam coś podobnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat