Krakersowe kremówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    2 opakowania
  • mleko

    1 l
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • margaryna

    25 dag
  • budynie śmietnkowe

    2 szt
  • cukier wanilinowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do ciasta wyłożyć papierem śniadaniowym lub folią aluminiową. Na spód blaski położyć krakersy. Następnie przygotować budyń: z 1l mleka odlać 1,5 szklanki i dokładnie wymieszać z 2 budyniami śmietankowymi, cukrem kryształem, cukrem waniliowym i 1/2 szklanki mąki pszennej. Pozostałe mleko zagotować z margaryną, a następnie dodać wymieszane uprzednio budynie, mąkę, cukry i mleko. Całość zagotować cały czas mieszając,a gorącym budyniem zalać krakersy. Na wierzch wyłożyć warstwę krakersów. Kiedy całość ostygnie posypać cukrem pudrem i rozkroić na kawałki. Doskonałe do kawy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 01.02.2013 10:36
rewelacja
misia53 08.01.2013 00:42
świetne ciacho
Klausia 22.12.2012 00:23
No i super :D Krótko zwięźle i na temat :)
Wafelek2601 19.12.2012 10:16
Super
Grazyna0211 16.12.2012 18:02
świetny pomysł
Beatris 30.10.2012 13:45
Bardzo smakowicie wygląda. Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
as28 30.10.2012 07:45
uwielbiam
as28 30.10.2012 07:45
uwielbiam
Magda60 12.09.2012 20:51
swietne
agogo2 14.08.2012 16:59
lubie je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat