Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowe kąski z pastą jajeczną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 100 g
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
mozzarella 1 kula
cebula biała 1/2 sztuki
majonez 2 czubate łyżki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowe kąski z pastą jajeczną

Kroki postępowania

1
1. Jajka obieramy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy.
Krok 1 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto
2
2. Cebulkę i mozzarellę również siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i ponownie mieszamy.
Krok 2 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto
3
3. Pastę jajeczną łyżeczką układamy na krakersach. Posypujemy odrobiną ziół prowansalskich.
Krok 3 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak