Krakersowe kąski z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    100 g
  • jaja na twardo

    6 sztuk
  • mozzarella

    1 kula
  • cebula biała

    1/2 sztuki
  • majonez

    2 czubate łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • zioła prowansalskie

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto
1. Jajka obieramy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy.
Krok 2 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto
2. Cebulkę i mozzarellę również siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i ponownie mieszamy.
Krok 3 - Krakersowe kąski z pastą jajeczną foto
3. Pastę jajeczną łyżeczką układamy na krakersach. Posypujemy odrobiną ziół prowansalskich.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat