Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małych krakersów 1 paczka
żółtego sera kilka cienkich plasterków
szynki kilka cienkich plastrków
jajek ugotowanych na twardo kilka szt
drobiowy 1 pasztet
twarożku 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
ogórek do dekoracji
papryka do dekoracji
rzodkiewka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersiki

Ser, szynkę i paprykę kroimy w paseczki. jajko kroimy w półplasterki. Ogórka, rzodkiewkę myjemy i kroimy także w półplasterki. Twarożek i pasztet wyciskamy szprycką na krakersiki ( można także posmarować nożem). Twarożek można doprawić do smaku. Na położony twarożek i pasztet kładziemy przygotowane dekoracje i lekko przyciskamy. Na chwilę wkładamy do lodówki, by schłodzić.

Kanapeczek nie przetrzymujemy zbyt długo , ponieważ krakersy wchłaniają wilgoć dodatków.

Nie podaję określonych ilości składników, ponieważ można je wykorzystać w różnych ilościach w zależności od pomysłu. W celu szybkiego przygotowania przekąski wszystkie składniki przygotowujemy i dzielimy wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sloneczko222 01.10.2010 21:08
Super przekąska
Ewa111 24.06.2010 16:27
Jakie śliczne kanapeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak