Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krajanka z lukrem limonkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
twaróg 100 g
mleko 1 łyżka
olej 4 łyżki
cukier brązowy 60 g
cukier wanilinowy
cukier puder 50 g
sok z limonki 2 łyżeczki
paski z limonki

Przepis i sposób przygotowania na: krajanka z lukrem limonkowym

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia ( o wymiarach 30 na 20 cm ). Mąkę utrzeć z cukrem, Twaróg utrzeć na gładko z mlekiem, olejem, cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Ciasto rozsmarować na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Jeszcze gorące pokroić na 16 części. Cukier puder utrzeć z sokiem z limonki, tym lukrem posmarować ciastka i ozdobić je skórką z limonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 22.07.2012 11:50
zobaczymy...
andżelika1 21.07.2012 17:12
zaskoczysz gości !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak