Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka z dżemem brzoskwiniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

andrut 1 opakowanie
dżem brzoskwiniowy 1 słoik
kokos 5 dkg
orzechy 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka z dżemem brzoskwiniowym

Orzechy mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonych orzechów dodajemy kokos i dżem. Wszystko dokładnie mieszamy, aby dobrze się połączyło. Wafelek smarujemy przygotowanym dżemem i przykrywamy drugim wafelkiem. Tak robimy aż do wyczerpania składników. Następnie przygotowanego andruta przykrywamy papierem i dociskamy czymś ciężkim np. książką. Po dwóch godzinach można go kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 16.02.2015 20:50
dawno nie jadłam :))
adelajda 31.01.2015 16:21
pyszne , wspomnienie dzieciństwa
Bernadeta1 02.12.2014 12:03
szybki i zawsze smaczny deserek
Kejti 05.11.2014 10:14
Fajny deserek :-)
Bernadeta1 13.10.2014 14:49
szybki i smaczny deserek
Hrabina w kuchni 13.10.2014 14:03
Szybko się robi, a jeszcze szybciej zjada :)
Ewelina1991 13.10.2014 08:37
pyszna słodycz
cukiereczek 13.10.2014 07:16
szybka słodycz dla każdego
irenka 12.10.2014 22:42
szybki ,pyszny deserek
w mojej kuchni 12.10.2014 21:24
i takie deserki na szybko najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak