Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka szwajcarska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
miód prawdziwy 35 dag
cukier puder 15 dag
płatki migdałowe 3 dag
skórka pomarańczowa 5 dag
Soda oczyszczona Prymat 5 gram
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
mleko 4 łyżki
masło do formy
mąka do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka szwajcarska

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę wsypać do miski i wlać miód. Wymieszać drewnianą łyżką, dodać migdały, skórkę z pomarańcza, przyprawy i sodę i wyrobić ciasto.
Krok 1 - Krajanka szwajcarska foto
2
Następnie ciasto rozwałkować na grubości 1 cm i przełożyć do przygotowanej foremki.
Krok 2 - Krajanka szwajcarska foto
3
Ciasto posmarować mlekiem, najlepiej pędzelkiem. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pokroić na kromeczki, przechowywać w szczelnym pojemniku (najlepiej smakuje po paru dniach).
Krok 3 - Krajanka szwajcarska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.11.2015 19:14
smaczne ciasteczka
agnieszka214 07.11.2015 17:07
Bardzo pyszne ciasto
aginaa 07.11.2015 16:07
musi być smaczne
Justi2401 07.11.2015 15:56
Bardzo ciekawy deser, nigdy takiego nie próbowałam :)
Maridka19 07.11.2015 15:19
Ciekawy przepis :)
AZgotuj 07.11.2015 13:14
Koniecznie muszę wypróbować :0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak