Krajanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    10 dag
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    50 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1,5 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • miód

    4 łyżki
  • herbatniki

    1 paczka
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć dobrze z jajami i cukrem. Do masy dodawać stopniowo na przemian z mlekiem przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony letni miód i dokładnie wymieszać. Ciasto upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Składniki polewy rozpuścić w rondelku i gotować aż zgęstnieje. Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat