Krab smażony z filetami i śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krab

    1 sztuka
  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szkalnnki
  • olej

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    1 szczypta
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krab wypłukać i wrzucić na wrzący olej - tak aby go zakryło. Filety opłukać, rozbić średnio cienko.Jajka rozbić dodać przyprawy, przygotować bułkę tartą i opanierować filety z drobiu. Następnie filety usmażyć.Kraba po 5 minutach smażenia by miał złocisty kolor wyciągnąć. Nie przypalić.Ułożyć na talerzu filety i kraba - polać śmietaną. Przyozdobić listkiem mięty.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 11.06.2012 19:18
pyszności
eli82 01.07.2011 09:17
wow!
Jolanta_P-S 05.02.2011 23:03
i krab i kurczak dobry
angelika14 26.01.2011 15:00
jadłam kiedyś kraba i serdecznie polecam te białe mięsko pycha
angelika14 26.01.2011 15:00
jadłam kiedyś kraba i serdecznie polecam te białe mięsko pycha
satysfakcjakuchenna 12.01.2011 10:22
orginalne ale kraba bym nie zjadła - ale ozdoba talerza ładna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat