Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozaki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kozaki 300-400 g
śmietana 18 proc 400 ml
ziele angielskie 4-5 ziarno
natka pietruszki do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kozaki w śmietanie

Kroki postępowania

1
Kozaki myjemy starannie i gotujemy w wodzie z odrobiną soli. Po zagotowaniu odcedzamy wodę i dodajemy śmietanę, pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy 15-20 minut.
Krok 1 - Kozaki w śmietanie foto
2
Po zagotowaniu odcedzamy wodę i dodajemy śmietanę, pieprz, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy 15-20 minut.
Krok 2 - Kozaki w śmietanie foto
3
Gotowe podajemy z ryzem, pyzami lub ziemniakami. Z miesa polecam drob i wieprzowine. Smacznego!
Krok 3 - Kozaki w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.01.2013 08:33
super
barbara11561 11.11.2012 01:31
lubię grzyby w śmietanie
pacpaw 18.10.2012 19:45
taki kozak? :o)
treonina 17.10.2012 23:47
uwielbiam to danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak